CoderDojo in bibliotheek Joure


10-11-2017 JOURE – Volgende week vrijdag is er tussen 15.00 uur en 16.30 uur weer CoderDojo in bibliotheek Joure. Kinderen tussen de 7 en 17 jaar kunnen aan de slag met Scratch. Scratch is een programmeertaal waarmee je je eigen interactieve verhalen, animaties, spelletjes, muziek en kunst kunt maken. Je kunt zelf aan de slag met allerlei opdrachten. Je begint gemakkelijk, maar het wordt steeds moeilijker. Als je alle opdrachten hebt gedaan verdien je een echte Scratch-badge.

Meld je aan
Meedoen aan CoderDojo is voor iedereen tussen de 7 en 17 jaar en is helemaal gratis! Om mee te kunnen doen is het wel nodig om je eerst te registreren en je daarna aan te melden. Ben je 13 jaar of ouder dan kan je dat zelf doen. Ben je 12 jaar of jonger dan moet één van je ouders je registreren. Per CoderDojo zijn er maximaal 15 deelnemers. (Let op: voor deelnemers jonger dan 12 jaar geldt dat ze een ouder/verzorger mee moeten nemen. De ouders hoeven niet de hele tijd aanwezig te zijn, maar moeten wel in de buurt blijven.)

Aanmelden kan via onderstaande link:
https://www.bibliothekenmarenfean.nl/agenda/coderdojo-joure.html

Wat is CoderDojo?
CoderDojo staat voor zélf programmeren, websites bouwen, apps ontwikkelen, games maken en meer, en is bedoeld voor alle toekomstige programmeurs van 7-17 jaar!
Bij CoderDojo kun je alles leren over programmeren. Denk hierbij aan websites, games, apps, Lego WeDo 2.0 of zelfs robots!

Naast digitale projecten kun je bij CoderDojo ook aan de slag met bijvoorbeeld Arduino om zelf apparaten te bouwen.
CoderDojo wordt over de hele wereld gehouden. De Dojo’s worden opgezet en georganiseerd door vrijwilligers. CoderDojo legt veel nadruk op open source en gratis software en heeft wereldwijd een breed netwerk aan vrijwilligers. CoderDojo heeft slecht één regel: "Boven Alles: Wees Cool!"; pesten, liegen en mensen hun tijd verdoen is niet cool.