Code geel – Aanhoudende hitte

07-08-2020 JOURE – De komende dagen is er sprake van aanhoudende hitte in het hele land. Met name in het zuiden van het land kan de temperatuur oplopen naar waardes rond of boven de 35°C. Het Nationaal Hitteplan van het RIVM is actief.

De verwachting is dat het zeer warme weer tot volgende week donderdag of vrijdag aanhoudt.

Vandaag is het zonnig, maar met name in het noorden komen vanochtend nog wolkenvelden voor. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 23°C in het Waddengebied tot 29°C in het zuidoosten. De wind is zuid tot zuidwest en matig, langs de kust en op het IJsselmeer soms vrij krachtig en in het Waddengebied mogelijk krachtig. In de kustgebieden gaat de wind in de middag van zee waaien.

Komende nacht zijn er in de noordwestelijke helft enkele wolkenvelden aanwezig. Het blijft droog. De minimumtemperatuur ligt rond 15°C en de wind is zwak en komt uit een zuidelijke richting.

Morgen is het zonnig, in de ochtend trekt er met name in het noordwesten wat hogere bewolking over waardoor de zon getemperd kan worden. Het wordt in een groot deel van het land zeer warm met maximumtemperaturen die variëren van 28°C in de kustgebieden tot ca. 32°C in het zuiden en oosten. De zwakke tot matige wind is zuidelijk en wordt in de middag veranderlijk. Aan de stranden komt de wind in de loop van de ochtend van zee waardoor daar wat verkoeling optreedt. (Bron: KNMI)