Cliënten Hof en Hiem Thuiszorg nemen afscheid rotonde Joure


18-10-2017 JOURE – Cliënten van Hof en Hiem Thuiszorg hebben afgelopen zaterdag op bijzondere wijze afscheid van de rotonde van Joure genomen. Het overgrote deel van de groep reed in veertig jaar heel wat rondjes. In een bus trotseerden zij onder luid gejuich en geklap de, voor sommigen gevreesde, rotonde.

Groot spektakel
De cliënten mochten maar liefst 15 minuten rijden op de binnenring. Met de solexrijders voor hen en de enthousiaste toeschouwers om hen heen was het een groot spektakel. De buspassagiers genoten enorm van deze exclusieve gelegenheid.

Veertig jaar over rotonde
Thuiszorgmedewerkers Hannie Wierda en Betty Leenstra organiseerden het uitje. “Ondanks dat zij niet allemaal meer even goed ter been zijn verdienen zij ook een afscheid van de rotonde. Veertig jaar geleden reden zij ook één van de eerste rondes”, motiveert Hannie haar georganiseerde busrit. Een ieder heeft zijn of haar eigen herinnering aan de rotonde. “De banen van de rotonde hebben meerdere vormen gekend. Toen deze nog vier banen had reed ik er niet met veel plezier!”, zegt één van de ouderen. Een ander roept het juist als reuze gemakkelijk te hebben ervaren. “Vroeger sjeesde ik zo vanaf Heerenveen via de binnenbaan naar Joure”, aldus een andere buspassagiers.