Circus Renz Berlin in Lemmer

09-07-2019 LEMMER – Circus Renz Berlin reist door Nederland met vier tenten: een grote tent, een staltent, een voortent en enkele kleine tenten voor de dieren. Met de grote tent hebben zij een nationaal record: de tent heeft een doorsnede van 36 meter en een hoogte van 12 meter. Dit is de grootste circustent van Nederland. Er passen maximaal 1200 mensen in de tent.

Het circus staat bekend om zijn vele dieren, het telt ongeveer 20 paarden, 10 kamelen, een aantal pony’s, lama’s, alpaca’s en kleine dieren zoals kippen, cavia’s en duiven. Tot 2016 maakte ook de olifant Karla deel uit van de familie. Door dierenwetten moest Karla in 2017 een andere verblijfplaats zoeken in het buitenland. Alle dieren hebben hun eigen onderkomen in de stal.

In de show van Circus Renz Berlin zijn er vele paardenacts te zien. Onder anderen Friesen en steigerende Arabieren die een aanvulling zijn op het programma. Driekwart van het programma wordt gevuld door de kinderen van Bernhard Renz. Daarnaast worden regelmatig artiesten ingehuurd om het programma aan te vullen.

Kom genieten van een circus met eigentijdse elementen en klassieke circusacts. die elkaar in een plezierig tempo afwisselen. De tent van circus Renz Berlin staat opgesteld op de parkeerplaats van het strand.