CineMiks start met IJslandse drama Rams


08-01-2017 JOURE – CineMiks is een ontmoetingsactiviteit, waar elke derde woensdag van de maand een mooie, vaak hartverwarmende, indringende of inspirerende speelfilm wordt vertoond. Deze activiteit is bedoeld voor volwassenen van alle leeftijden! 

CineMiks start het nieuwe jaar op woensdag 18 januari met het IJslandse drama Rams (2015). 
Op pakkende wijze en met veel gevoel voor droge humor wordt in Rams het verhaal vertelt van de broers Gummi en Kiddi die in een afgelegen vallei elk op hun eigen boerderij leven. De rammen van de twee schapenboeren behoren tot de beste van het land en wonnen al diverse prijzen.

Hoewel ze hun land en levensstijl delen, spreken de koppige mannen al veertig jaar niet meer met elkaar. Wanneer een ziekte uitbreekt en de autoriteiten alle dieren in de vallei willen ruimen, verzetten ze zich ieder op hun eigen manier: Kiddi met zijn geweer en Gummi met zijn verstand. Om het gevecht met de autoriteiten te kunnen winnen en hun dierbare schapen te redden, moeten de broers echter wel samenwerken. Maar of hun verkilde harten ontdooien? Warm aanbevolen!

Entree is €5,- met een gratis kopje kopje koffie of thee. De film start om 19.45 uur. Vanaf 19.15 uur kunt u al binnenlopen.