CineMiks speelt Hidden Figures

17-03-2019 JOURE – Het inspirerende verhaal van drie wiskundewonders die de Amerikaanse ruimtevaart mogelijk maakten. Hidden Figures speelt zich af in de vroege jaren zestig, een tijd die in de Verenigde Staten gekenmerkt werd door een groot optimisme. Het land zou immers pas enkele jaren later geconfronteerd worden met de moord op John F. Kennedy en Martin Luther King en een escalerende Vietnamoorlog.

Hidden Figures legt haarfijn bloot dat racisme niet alleen iets is van ongeschoolde mensen, maar dat ook de knappe koppen zich er (onbedoeld) schuldig aan maken. Dit uit zich in kleine alledaagse zaken zoals een aparte koffiepot voor kleurlingen en gesegregeerde toiletten.

De film is gebaseerd op het waargebeurd verhaal van Katharine Jonson, Dorothy Vaughn en Mary Jackson, drie briljante Afro-Amerikaanse vrouwen die werken bij de NASA. Ze weten belangrijke wiskundige data te leveren om de eerste succesvolle ruimtemissie te realiseren. Deze prestatie zou het vertrouwen van de natie herstellen en zou mensen, ongeacht ras of geslacht, inspireren om groots te dromen.

Locatie:     Miks welzijn, Brugstraat 1, 8501 EV Joure
Kosten:     € 5,-
Data:         Elke derde woensdag van de maand (oktober t/m april)
Start film: 19.45 uur, inloop is vanaf 19.15 uur.