Charles Groenhuijsen geeft lezing in Heerenveen


28-02-2018 HEERENVEEN – Oud Jouster Charles Groenhuijsen geeft in het kader van de Boekenweek op maandag 12 maart een lezing in de bibliotheek aan het Burgemeester Kuperusplein 48 in Heerenveen. De bekende journalist gaat onder meer in op de verschillen tussen Nederland en de Verenigde Staten, het eerste jaar van Donald Trump als president en hoe goed het gaat met de wereld. De avond begint om 19.30 uur en van tevoren aanmelden is gewenst.

Charles Groenhuijsen bestrijkt een breed scala aan onderwerpen, ontleend aan zijn jarenlange journalistieke ervaring en staat garant voor een boeiende avond. Hij betrekt het publiek bij zijn lezing en gaat graag met de aanwezigen in discussie.

Over het leven in en de cultuur en politiek van de Verenigde Staten heeft Groenhuijsen diverse boeken geschreven. Oh, oh Amerika; het land van Obama en Trump publiceerde hij in 2015. Hierin inventariseert hij wat voor land Barack Obama achterlaat. Zijn nieuwste boek heet Optimisten hebben de hele wereld, een verwijzing met een kwinkslag naar de brutalen die de halve wereld hebben. De plaatselijke boekhandel is aanwezig met een boekenstand en de spreker is graag bereid zijn boeken te signeren.