Celstraf geëist tegen 52-jarige inwoner uit Joure

05-06-2020 JOURE – Een 52-jarige inwoner uit Joure hoorde de officier van justitie 187 dagen cel en een voorwaardelijke straf van 1 jaar tegen zich eisen in de rechtbank van Leeuwarden. Op 2 augustus 2019 was de inwoner uit Joure was onder invloed met twee jerrycans naar Donkerbroek gereden. Na het besprenkelen van de haag met benzine stak de man een buxushaag in de brand.

De reden waarom de verdachte de haag in de brand stak was vanwege een uitgeleend geldbedrag van €250,- welke niet was terug betaald. Buurt-bewoners konden de bewoner op tijd wakker maken die op dat moment lag te slapen op de bank. Ook kon het kenteken van de verdachte uit Joure worden genoteerd. Tegen de man is een celstraf van 187 dagen en een jaar voorwaardelijk geëist.

De verdachte mag de uitspraak in vrijheid afwachten. Dit op voorwaarde dat hij de behandeling die hij krijgt voort zou zetten. Alvorens de rechter tot een oordeel komt zal hij rekening moeten houden met het feit dat de man volgens deskundigen minder toerekeningsvatbaar is. De uitspraak volgt op donderdag 18 juni aanstaande.