CDA-fractie stelt vragen over doorstroming N359 Lemmer

19-07-2020 LEMMER – De doorstroming van het verkeer op de N359 tussen de Zijlroedebrug en de Prinses Margrietsluis in Lemmer kan beter, vindt CDA De Fryske Marren. De raadsfractieconcludeert dat automobilisten twee keer voor de brug staan te wachten. In 2015 is de afspraak gemaakt dat dit maximaal een keer zou moeten zijn.

Door klachten van inwoners en uit eigen ervaringen van de CDA-fractie blijkt dat er niet altijd een goede afstemming is. Het doorgaande wegverkeer moet regelmatig voor beide bruggen wachten. ,,De gemaakte afspraken worden nu niet nagekomen”, zegt raadslid Roel Roelevink, ,,Het probleem van filevorming is dus nog niet opgelost.” 

Roelevink wil van het college weten of de bediening van beide bruggen op elkaar kan worden afgestemd om zo doorstroming van het verkeer te bevorderen. Ook wil hij weten wat het college van burgemeester en wethouders eraan doet om de gemaakte afspraken uit te voeren.

De Lemster rondweg is sinds de verbredingvolgens Roelevink wel een stuk veiliger geworden.  ,,Nu is het tijd om de puntjes op de i te zetten.”