CBR neemt vanaf 15 juni weer praktijkexamens voor trekkerrijbewijs af

14-06-2020 JOURE – Het Centraal Bureau Rijvaardigheid (CBR) start vanaf 15 juni weer met het afnemen van praktijkexamens voor het T-rijbewijs. Uit TNO-onderzoek blijkt dat met mondkapjes ook de T-examens veilig afgenomen kunnen worden. Vanaf 18 mei worden voor de overige beroepsmatige rijbewijzen al weer praktijkexamens afgenomen.

Het hervatten van het afnemen van praktijkexamens voor het trekkerrijbewijs hing af van de uitkomsten van een TNO-onderzoek. In opdracht van CBR heeft TNO onderzoek gedaan naar maatregelen om verspreiding van het coronavirus tijdens examens te voorkomen. Het blijkt dat het dragen van mondkapjes door leerling en examinator afdoende is. De mondkapjes worden door CBR verstrekt.

Daarnaast moeten er nog meer hygiƫnemaatregelen worden genomen. Zo moeten oppervlaktes, die in en buiten de cabine worden aangeraakt, gereinigd worden voor elk praktijkexamen. Ook moet de tractor voor het examen 10 minuten worden gelucht. Verder moet de kandidaat voor het examen 5 gezondheidsvragen beantwoorden. Het is zelfs mogelijk dat de examinator de temperatuur van de kandidaat wil opnemen.