Caleido nieuwe gebruiker basisschool De Dam

20-06-2019 JOURE – Gemeente De Fryske Marren heeft een nieuwe gebruiker gevonden voor de straks leegstaande basisschool De Dam aan de Lennastraat in Lemmer. Caleido gaat het nog vrijwel nieuwe gebouw de komende schooljaren gebruiken. Caleido is een onderwijsorganisatie en onderdeel van het Zuyderzee Lyceum. Ze bieden onderwijs aan leerlingen in de leeftijd van 12 tot en met 18 jaar vanuit de hele wereld. Ze zijn naar Nederland gekomen, omdat hun ouders hier werk hebben gevonden of omdat ze gevlucht zijn vanwege een oorlogssituatie of politieke onrust.

Caleido verhuist hiermee van Balk naar Lemmer
Caleido geeft al les op het CSG Bogerman in Balk. Door de heropening van het azc in Balk groeit het aantal leerlingen. In het gebouw van CSG Bogerman Balk is niet voldoende ruimte om de groei van Caleido op te vangen. Met het leeg komen van het schoolgebouw De Dam is er een passende onderwijslocatie voor deze leerlingen gevonden. De inschatting op dit moment is dat er ongeveer 50 leerlingen in het gebouw les gaan krijgen. Zij komen op de fiets of met het openbaar vervoer naar Lemmer.

Kennismaken met Caleido
Maandag 17 juni hebben de gemeente en Caleido met de directe buren van De Dam gesproken. Zij zijn geïnformeerd over de plannen en konden alvast kennismaken met de nieuwe buurman. Het was een prettig gesprek en wij kijken uit naar een goede samenwerking de komende jaren.

Bij de start van de school in september organiseert Caleido een openhuis voor alle omwonenden en belangstellenden. U kunt dan kennismaken met Caleido en de leerlingen en zien wat zij doen. In het nieuwe schooljaar volgt hiervoor een uitnodiging.

Heeft u vragen?
Neem dan contact op met Jakob Schuiling van Caleido via telefoonnummer 0527 – 63 59 30 of e-mail: j.schuiling@caleido-isk.nl. Of neem contact op met Marieke van der Wekken van gemeente De Fryske Marren via telefoonnummer 14 05 14 of via e-mail: info@defryskemarren.nl.\