Buurtbakkie Terherne


27-04-2017 TERHERNE – Woont u in Terherne en vindt u het gezellig om regelmatig met dorpsgenoten koffie te drinken? Hebt u daarnaast geen (of weinig) computerervaring en bent u benieuwd wat je allemaal met een tablet kunt doen? Doe dan mee aan ‘Buurtbakkie met Tabletpret’!

Meedoen als deelnemer?
Dit voorjaar willen Bibliotheek Mar en Fean en Miks welzijn in de Buorkerij in Terherne starten met een nieuw initiatief ‘Buurtbakkie met Tabletpret’.
Deze ontmoetingsactiviteit is met name gericht op (oudere) mensen die nog geen of weinig computer ervaring hebben. Voor iedereen die dit tot nu toe niet wilde, het niet aandurfde of er door omstandigheden nooit aan begonnen is. 

Tijdens Buurtbakkie met Tabletpret drinken we met elkaar een lekker kopje koffie. Verder krijgt u informatie over het gebruik van een tablet en gaat u hiermee op een speelse manier aan de slag, met de hulp van geduldige vrijwilligers. Hierdoor zult u merken hoe leuk én handig dit kleine apparaatje is in uw dagelijks leven. Bijvoorbeeld voor het maken van foto’s, het doen van spelletjes en het opzoeken van informatie over uw hobby. Maar ook voor het onderhouden van contact met familie of zorgverleners door middel van bellen via een beeldscherm.

Buurtbakkie zal in Terherne 8 keer wekelijks worden georganiseerd. De start is op woensdag 3 mei, van 10 tot 11.30 uur. Lijkt het u leuk om mee te doen? Meldt u zich dan zo spoedig mogelijk aan (uiterlijk 26 april) bij Henk en Akke Loman: (0566)689307. 

Meehelpen als vrijwilliger?
Naast deelnemers zijn we ook op zoek naar enkele dorpsgenoten, die willen helpen bij Buurtbakkie. Vind je het belangrijk dat (oudere) dorpsgenoten elkaar ontmoeten en dat zij in een ontspannen sfeer ervaring opdoen met een tablet, zodat zij (meer) digitale vaardigheden krijgen? Ben je bovendien zelf vrij handig met een tablet en ben je in de maanden mei en juni (vaak) beschikbaar op de woensdagochtend? Meld je dan zo spoedig mogelijk aan als vrijwilliger! Dit kan bij Rosalie de Konink van Miks Welzijn. 

Rosalie de Konink; tel. 0513-414593, e-mail: rdekonink@miks-welzijn.nl