Burgemeester Veenstra: ‘Sommige raadsleden gaan niet nauw om met de waarheid’

04-03-2022 JOURE – “De manier waarop sommige leden van de raad deze kwestie aan de orde stellen gaat alle perken te buiten omdat er niet ‘nauw’ wordt omgegaan met de waarheid” Dit is een uitspraak die werd gedaan door Burgemeester Veenstra gister tijdens de raadsvergadering in het vragen halfuurtje.

De opmerking kwam na vragen die werden gesteld door de heer Van Keimpema. Naar aanleiding van eerder gestelde schriftelijke vragen rondom de familie Ploegstra die in strijd zijn met de gemeente (zie ook jaren-ten-onrechte-betaald-voor-stroom), had de heer Van Keimpema aanvullende vragen. Naast De Heer van Keimpema (VVD) is ook Gerard ten Boom (Burgerpartij De Fryske Marren) jaren bezig om de familie te helpen en bij te staan.

De heer ten Boom vroeg aan de portefeuillehouder hierna of hij de woorden van de heer Veenstra goed had begrepen. “Heb ik nu goed begrepen dat hier mensen zijn binnen deze raad die niet de waarheid spreken rondom deze kwestie?” De vraag werd niet door de heer Veenstra beantwoord meden omdat de vervangend voorzitter er op weest dat de heer Veenstra de vragen schriftelijk zou mogen beantwoorden omdat de vragen niet van tevoren aan waren gekondigd.

De portefeuillehouder (Veenstra) gaf vervolgens aan dat er een poging zou worden gedaan om alles voor de raad nog een keer voor te leggen. De heer Ten Boom doet hierna een verzoek om beide kanten van het verhaal aan de raad te voorleggen en of de familie Ploegstra waarover het gaat ook hierbij aanwezig mogen zijn en spreektijd kunnen krijgen. Het antwoord op deze vraag zal volgens de vervangend voorzitter vrij snel volgen.