Burgemeester Veenstra aan het werk voor NL doet


10-03-2017 JOURE – Het Oranje Fonds organiseert op 10 en 11 maart 2017, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken.

Ook burgemeester Fred Veenstra en wethouder Janny Schouwerwou van gemeente De Fryske Marren zijn dit jaar weer van de partij. Zij gaan op zaterdag 11 maart vanaf 9.30 uur tot ongeveer 14.00 uur diverse werkzaamheden in de tuin uitvoeren en pannenkoeken bakken bij zorgboerderij BoerenBlij in Haskerhorne.

Zorgboerderij BoerenBlij verzorgt specialistische Dagbesteding voor mensen die getroffen zijn door de ziekte van Alzheimer, Dementie, Parkinson en andere niet aangeboren hersenletsel of somatische (lichamelijke) aandoeningen. Zij verkeren veelal in geestelijke en/of sociale onbalans en leggen daarmee een zware zorgtaak op de schouders van de partner/mantelzorger.

De specialistische Dagbesteding bij BoerenBlij bestaat voor een deel uit het ontlasten van de partner/mantelzorger. Alleen dan lukt het de zware zorgtaak te volbrengen en het verantwoord thuis wonen zo lang mogelijk in stand te houden.