Burgemeester stopt met weblog

03-01-2021 JOURE – Na ruim 10 jaar lang heeft Veenstra, eerst in Franekeradeel en vanaf december 2015 in De Fryske Marren, iedere week, met uitzondering van de vakantieperiode, een column geschreven. Het zullen er ongeveer 450 zijn geweest. Aanvankelijk alleen voor de website en social media van de gemeente. De laatste tijd werden ze ook in de lokale kranten geplaatst.

De ene keer schreef hij over wat hij had meegemaakt de andere keer over een onderwerp waarover hij meende iets te moeten zeggen. Meestal ging dat tamelijk geruisloos, de meningen van enkele Facebookers daargelaten. Zo nu en dan werden ze door de regionale media overgenomen. En een enkele keer ontstond er een discussie. En dat is prima, soms mag een burgemeester immers ook een mening hebben, aldus Burgemeester Veenstra.

Het wordt nu tijd voor iets anders. Hoe en hoe vaak Veenstra het precies gaat doen is nog niet bekend, maar hij zal nog wel regelmatig van zich laten horen. Veenstra hint daarna op de nieuwjaarstoespraak van 2022. En zo nu en dan zal hij ook nog wel eens een stukje schrijven.