Buren organiseren Kerstmarkt voor het goede doel


09-12-2019 JOURE – Zaterdag 14 december verandert de speeltuin van de Pream in Joure in een heuse Kerstmarkt. Deze markt wordt georganiseerd om geld op te halen voor Stichting 2PhilGoods. De beheerders van de stichting, Benedict en Naomi Respicio, en de buren zijn sinds oktober bezig om de markt op te zetten. 

Divers aanbod
De Kerstmarkt vindt plaats in en om de speeltuin bij Pream 3-21. Er is een levende kerststal, de Kerstman loopt rond, er zijn kraampjes waar kerstspullen te koop zijn en tweedehands waar. Ook is er een uitgebreide verloting. Tal van ondernemers uit Joure hebben hier aan mee gewerkt. Zo zijn er cadeaubonnen te winnen van horeca in Joure, leuke pakketten en andere prijzen. Even opwarmen? Dat kan bij de een van de eetpunten, waar je snert, wafels en warme chocomel kunt halen of wat anders lekkers.

Het geheel wordt muzikaal omlijst, met medewerking van de Jouster Skomkoppen en Rappo. Kraampjes en sfeerverlichting zijn ook gesponsord om de kosten zo laag mogelijk te houden. Voorafgaand aan de Kerstmarkt is er voor de jeugd nog een sponsorloop.

Stichting 2PhilGoods
De volledige opbrengst komt ten goede van Stichting 2PhilGoods. Deze stichting zamelt speelgoed, knuffels en kinderkleding in en stuurt het op regelmatige basis naar de Filipijnen. Het initiatief ligt bij de familie Respicio. Benedict komt van oorsprong van de Filipijnen. Door de spullen naar zijn familie aldaar te sturen die het vervolgens verspreiden, komt het goed terecht bij arme gezinnen.

Vaak zijn het spullen die te goed zijn voor de container. Men maakt er een ander hier ook niet meer blij mee, want een doorsnee gezin heeft al genoeg. Op deze manier krijgt het een waardevol tweede leven en kan Benedict iets terug doen voor zijn thuisland. Om de verzendkosten naar de Filipijnen dekkend te krijgen, is er financiële steun nodig. Om die reden worden er acties op touw gezet, zoals een fancy fair en dit jaar een Kerstmarkt.

De kerstmarkt vindt plaats op zaterdag 14 december, van 16.00 – 20.00 uur.  Meer informatie: www.facebook.com/2philgoods