Buien met tussendoor wat zon

13-11-2019 JOURE – Het is een wisselvallige dag met buien die van west naar oost over het land trekken. Tussendoor is ruimte voor de zon. Het wordt 9 graden. Komende dagen is het koud en grijs najaarsweer met vooral in het zuidwesten wat neerslag. Vrijdag is zelfs kans op wat natte sneeuw en wordt het hooguit 3-6 graden. Daarna blijft het wisselvallig, maar wordt het een paar graden zachter.

Vanochtend trekken buien van west naar oost over het land. De meeste buien komen in het westen en midden voor. Tussen de buien door is ruimte voor de zon. In het oosten en zuidoosten is het aanvankelijk overwegend droog met veel bewolking. Geleidelijk neemt ook daar de kans op buien toe en breekt de zon af en toe door.

Vanmiddag blijft het wisselvallig met buien en tussendoor zonnige momenten. De meeste zon is voor het westen en noordwesten. In de tweede helft van de middag neemt het aantal buien af, maar droog wordt het niet.

De maxima komen uit op een graad of 9. Dit is een heel normale maximumtemperatuur voor de tijd van het jaar. Er staat een overwegend matige zuidwestenwind. Aan zee waait het vrij krachtig en soms krachtig. In de loop van de middag neemt de wind in kracht af.

Vanavond trekken enkele buien over het land, maar er zijn ook lange droge perioden. In het zuidwesten raakt het bewolkt. In de rest van het land wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af.

Komende nacht wordt het op de meeste plaatsen droog. Er trekken wolkenvelden over het land, maar tussendoor kan het even opklaren. De meeste opklaringen zijn voor het noordoosten. In Zeeland neemt in de loop van de nacht de kans op wat regen toe. Het koelt af naar +1 graad in Groningen tot +5 in Zeeland. In het noordoosten kan het aan de grond lokaal vriezen.

Morgenochtend neemt de bewolking vanuit het zuidwesten overal toe. In het noorden en noordoosten kan aan het begin van de ochtend nog even een waterig zonnetje te zien zijn. Een gebied met wat lichte regen breidt zich over Zeeland uit. In de tweede helft van de ochtend gaat het ook in Brabant en Zuid-Holland een beetje regenen. De neerslaghoeveelheden zijn klein.

Morgenmiddag valt in het noordwesten en midden af en toe wat lichte regen of motregen. Veel stelt het niet voor. In het zuidwesten wordt het droog en kan de zon doorbreken. In de rest van het land blijft het overwegend bewolkt. De temperatuur stijgt naar een graad of 7. De matige en in de kustgebieden vrij krachtige zuidoostenwind maakt het voor het gevoel beduidend kouder. De gevoelstemperatuur ligt rond 3 graden.

Morgenavond kan het regionaal opklaren, maar vanuit het zuidoosten neemt de bewolking al snel weer toe. In de nacht naar vrijdag stijgt in Zeeland en het zuiden van Brabant en Limburg de kans op wat lichte regen. De temperatuur daalt naar 2 graden.

Vrijdag belooft een waterkoude dag te worden. Het is grijs en een neerslaggebied trekt over het uiterste zuiden en zuidwesten. Daarbij zitten soms kletsnatte sneeuwvlokken tussen de regendruppels. In de Limburgse Heuvels is de kans op natte sneeuw het grootst. Tijdens neerslag is het hooguit 3 graden. In de rest van het land blijft het droog en wordt het maximaal 5-6 graden. Daarmee is het een stuk kouder dan normaal. Maxima van 9-10 graden zijn halverwege november gebruikelijk. Er waait een zwakke tot matige noordoostenwind. Door de wind ligt de gevoelstemperatuur rond of net iets boven het vriespunt.

Zaterdag lijkt het vrijwel overal droog te blijven. Alleen in het noorden is kans op wat regen. Aanvankelijk is er veel bewolking, maar in de loop van de middag breekt vanuit het zuidoosten de zon door. Het blijft koud voor de tijd van het jaar met 6-7 graden. Bovendien staat er een stevige, koude wind.

Zondag is er vrij veel bewolking en soms wat zon. In de loop van de dag neemt vanuit het oosten de kans op neerslag toe. De maxima komen uit op 5-7 graden.

De dagen daarna blijft het licht wisselvallig met dagelijks kans op wat regen en vaak meer bewolking dan zon. Wel wordt het geleidelijk minder koud. Halverwege de week is het 7-8 graden.