Buien en matige wind

02-08-2020 JOURE – Vanochtend is het half tot zwaar bewolkt. Op veel plaatsen start de ochtend droog, maar vanuit het westen neemt de kans op een bui toe. Waarschijnlijk komen er in de loop van de ochtend in het noorden van het land wat meer buien voor dan in het zuiden. Het is in de tweede helft van de ochtend 18-21 graden en er waait een matige (noord)westenwind. Aan zee is de wind soms vrij krachtig, 5 Bft.

Vanmiddag trekken de buien naar het oosten weg en is het overwegend droog. In de oostelijke helft van het land blijft het half tot zwaar bewolkt. In het westen zijn er zonnige perioden. Het wordt 20 graden vlak aan zee, 21-22 graden in Rotterdam, Utrecht en Zwolle en 23-24 graden in Brabant, Limburg en de Achterhoek. De noordwestenwind is matig, aan de noordkust soms vrij krachtig.

Vanavond is het droog met brede opklaringen. Om 20:00 uur is het 17 graden in Den Helder tot 20 graden in Eindhoven. Later in de avond en nacht koelt het af naar 10-12 graden. Vlak aan zee blijft het warmer met minima van 13-15 graden. Lokaal ontstaat een mistbankje.

Maandag is het wisselvallig zomerweer met soms zon, maar ook enkele buien. Het wordt 19-22 graden en daarmee is het koel voor begin augustus. Gemiddeld liggen de maxima in deze tijd van het jaar tussen 21 graden in het noordwesten en 25 graden lokaal in Limburg.

Ook dinsdag wordt het 19-22 graden en is er een mix van zon, wolken en een enkele bui. De wind is matig, aan zee soms vrij krachtig, en waait uit het westen.

Woensdag draait de wind naar het zuidwesten tot zuiden en voert weer warmere lucht aan. Het is wisselend bewolkt met nog een bui en het wordt 22 graden in het noorden tot plaatselijk alweer ruim 25 graden in het zuiden.

Het vooruitzicht naar de rest van de week geeft zonnig en flink warm zomerweer. In de kustprovincies komen de maxima veelal uit tussen 25 en 29 graden. In het zuiden en oosten van het land zijn maxima van 30 graden of nog iets meer mogelijk.