Buien aan de kust, elders droog

20-10-2019 JOURE – Vanmorgen kan regionaal mist voorkomen. Er is veel bewolking. Lokaal kan de zon wel even doorbreken. In het zuidoosten is kans op wat regen.

In de middag is het overwegend bewolkt. In het zuidoosten en oosten kan van tijd tot tijd regen vallen. In de loop van de middag neemt in het westen de kans op een bui toe. In noordwesten blijft het waarschijnlijk droog. De maximumtemperatuur komt uit op 13-14 graden. Er staat een zwakke noordoostenwind.

Vanavond is er nog altijd veel bewolking aanwezig. Daarbij is er kans op buien. In de noordelijke provincies blijft het waarschijnlijk op veel plaatsen droog. In de nacht daalt de temperatuur naar 8-11 graden. Regionaal is kans op mist.

Maandag in de ochtend lokaal mist voorkomen. Vooral de ochtend verloopt op de meeste plekken nat. In de middag kan lokaal aanvankelijk nog wat regen vallen, maar in de loop van de dag wordt het op steeds meer plaatsen droog en zijn er enkele opklaringen. Het kwik stijgt naar 14-15 graden. Er staat een matige zuidwestenwind.

Dinsdag is het weerbeeld anders dan de dagen daarvoor. De zon schijnt regelmatig en op de meeste plekken blijft het droog. De maxima komen uit op 14-15 graden. De wind is matig en komt uit het zuidwesten.

De dagen daarna is de kans op neerslag klein. Regelmatig kan er genoten worden van wat zonneschijn. In de nacht kan lokaal mist ontstaan. Met maxima van 14-17 graden op woensdag is het iets aan de warme kant voor de tijd van het jaar. Gemiddeld wordt het 12-13 graden.