Bruggen eerder open vanwege Duitse toeristen


24-12-2017 JOURE – Tijdens het horeca overleg kwam er tijdens de rondvraag naar voren dat de bruggen nu tussen 1 november en 1 april gesloten zijn. De horca heeft de gemeente erop gewezen dat Duitse toeristen eerder ‘Urlaub’ hebben dan Nederlanders. Door de sluiting van de bruggen kunnen zij echter dan hele gebieden niet bereiken. Dit is erg jammer voor het toerisme in onze mooie waterrijke gemeente.

Deze vraag is ondertussen bij de gemeentelijke afdeling Ruimte uitgezet. Het antwoord is dat er elk jaar er provinciaal overleg over de sluiting van de bruggen word gevoerd met alle gemeenten en de provincie. Dit overleg heeft voor 2018 net plaatsgevonden. Tijdens dit overleg wordt uitdrukkelijk gekeken naar vakanties ook van onze Duitse buren. Voor 2018 heeft dit tot gevolg dat de bruggen in plaats van 1 april al op 24 maart open gaan, omdat in Duitsland er voor 1 april al een vakantie is. Dit gaat dan ook gelden voor de hele provincie.

Voor het overige is aangegeven dat ondanks dat de bruggen in een bepaalde periode gesloten zijn de bruggen altijd op afroep kunnen worden bemand.