Bruggen als podium voor kunst


09-09-2017 JOURE – Fryslân is beroemd om zijn meren, vaarten, riviertjes en de Waddenzee. Het water vormt daarmee een onlosmakelijk onderdeel van de karakteristieke natuur van Fryslân. De bruggen en sluizen dienen als een letterlijke verbinder van de verschillende Friese gebieden. En symbolisch verbindt de brug natuur, cultuur, historie en het water met elkaar.

De Friese Milieu Federatie wil in 2018  van de bruggen een podium voor kunst maken. Door heel Fryslân vormen de kunstwerken onder de bruggen een tentoonstelling. Verbinding is het thema. Professional of amateur, jong of oud, schilder of fotograaf, dichter of beeldhouwer: iedereen mag een inzending doen.

De wedstrijd
Tot 1 oktober 2017 kun je je afbeelding of tekst insturen. De mooiste of bijzonderste werken hangen we in de zomer van 2018 onder één van de geselecteerde bruggen of sluizen in Fryslân. Een vakjury zal de werken beoordelen. Speciaal voor de wat jongere kunstenaar hebben wij een leeftijdscategorie tot 15 jaar.

Hoe werkt het?
Tot en met 1 oktober 2017 kunt u/je de afbeelding of tekst opsturen naar l.bokma@friesemilieufederatie.nl. Via de mail krijg je daarna bevestiging  van deelname. Vermeld in de mail duidelijk naam, telefoonnummer, emailadres en leeftijd (als je jonger dan 15 jaar bent). De afbeelding/tekst dient te voldoen aan de hieronder genoemde voorwaarden. Voor vragen of opmerkingen kunt u/kun jij contact opnemen via bovengenoemd emailadres.

Voorwaarden wedstrijd:
– Met het deelnemen aan deze wedstrijd ga je akkoord met de voorwaarden
Alle talenten in verschillende technieken mogen meedoen, zolang het beeld of een foto ervan in 2D onder de brug geplaatst kan worden.
– Maximaal 3 beelden/teksten per deelnemer.
– Het werk is origineel materiaal van de deelnemer.
– Afbeeldingen/teksten worden digitaal ingeleverd.
– De werken kunnen na inzending gebruikt worden door de Friese Milieu Federatie voor promotiedoeleinden.
– Bij inzending geeft de maker toestemming om beelden te gebruiken op doek onder de brug. Hier staat geen geen financiële vergoeding tegenover.
– Wanneer het doek nog in goede staat is, ontvangen de kunstenaars deze na afloop van het vaarseizoen. Is het doek beschadigd, dan zal het worden gerecycled tot bruikbaar materiaal voor andere doeleinden.
– Er staat geen naam bij het werk onder de brug. Wel een verwijzing naar de website met meer informatie.
– De afbeelding/tekst moet voor 1 oktober 2017, 23.59 binnen zijn op emailadres: l.bokma@friesemilieufederatie.nl
– De Friese Milieu Federatie behoudt zich het recht inzendingen te diskwalificeren wanneer deze niet aan de voorwaarden voldoen.
– Deelnemers worden op de hoogte gebracht van de uitslag, voordat die via een persbericht naar buiten gaat.

Voorwaarden foto:
– Het werk heeft als thema verbinding. Het gaat erom mensen bewust te maken van de natuur, cultuur, historie en het water behorende bij Fryslân. Je bent dus vrij om met je creativiteit aan de slag te gaan.
– Het beeld (of een foto daarvan) dient in originele grote te worden aangeleverd. Alle formaten (vierkant, liggend, staand, etc.) voor de afbeelding /tekst zijn mogelijk, want er is geen brug gelijk.