Breicafé & Workshop creatief met chocolade in Museum Joure

15-12-2019 JOURE – Op woensdagmorgen 18 december zijn van 10:00 uur tot 12:00 uur enthousiaste breisters van harte welkom om met elkaar te praten, maar vooral om met elkaar te breien. Het breicafé vindt plaats in het gezellige Koffie- en Theehuis van Museum Joure (Midstraat 99) en de toegang is gratis. Tijdens het breicafé kunnen de breisters elkaar inspireren met nieuwe maaksels, vaak van de mooiste breiwol. Patronen uitwisselen, elkaar tips geven, tijdens het breicafé is hier alle ruimte voor. Een prima manier om ontspannen bezig te zijn.

Kunst van het genieten
In het kader van de tentoonstelling “De kunst van het genieten” organiseert Museum Joure samen met Feel Good Chocolate een workshop chocolade maken. Tijdens de workshop maak je onder leiding van ervaren chocolademakers je eigen gepersonaliseerde reep. De workshop is geschikt voor een breed publiek, het is leuk voor groepjes vriendinnen, ouders met volwassen of jonge kinderen, of collega’s die de kerstvakantie samen willen inluiden. Je hoeft je overigens niet per groepje in te schrijven, ‘enkelingen’ zijn ook van harte welkom.

Aanmelden kan via deze link

De workshop vindt plaats op vrijdag 20 december en duurt van 13.30 uur tot ongeveer 15.30 uur. Daarna moeten de chocolade-kunstwerken in de koeling uitharden en heb je tijd om het museum en de tentoonstelling te bekijken. Tussen 16.00 en 16.30 kun je je zelfgemaakte chocoladereep ophalen en in een mooi geschenkdoosje mee naar huis nemen.

De kosten bedragen € 15,- per deelnemer, inclusief een kopje koffie, thee of glaasje limonade, een entreebewijs voor het museum en natuurlijk de chocola! Voor kinderen tot 16 jaar zijn de kosten € 11,50, deelname kan alleen onder begeleiding van een volwassene.

Tijdens de workshop ga je werken met verschillende chocoladekleurtjes die gemaakt zijn van biologische groente, kruiden, fruit en bloemen. Alle gekleurde en donkere chocolade wordt door Feel Good Chocolate haar chocolatier vervaardigd.

Je kunt bijvoorbeeld je naam in chocolade schrijven of een leuke tekening in gekleurde chocolade maken. Als je nog niet zo oud bent kan je lekker vingerverven of met chocolade spetteren. Vind je het moeilijk om zelf iets te bedenken dan kan je tekeningen overtrekken en daarna met gekleurde chocolade invullen.

Het eindresultaat is altijd bijzonder mooi en veel lekkerder plus gezonder dan een chocoladereep uit de winkel. Feel Good Chocolate haar plantaardige biologische chocolade is vrij van lactose, chemische kleurstoffen en witte suikers.