Brandweer had een relatief rustige avond


01-01-2018 JOURE – Brandweer Joure werd gister in de middag al opgeroepen voor een dakbrand aan It Swurd. Vuurwerk was op het dak van een woning beland en had daar een beginnend brandje veroorzaakt. Toen de brandweer eenmaal ter kwam, was er geen vuur meer te zien. Na een snelle check via het dakraam bleek dat er een dakpan stuk was en daaronder brand was geweest.

Maar om zeker te zijn dat ook echt alles gedoofd was hebben we de hoogwerker door laten rijden om een controle op het dak te kunnen doen. Bij deze controle vastgesteld dat de brand echt uit was, en gelijk maar de kapotte pan vervangen door een hele. Na een paar oliebollen van buren en wat drinken bij een collega brandweerman konden we ons na twee uurtjes uitrukgereed melden.

Sint Nicolaasga & Langweer
De brandweer uit Sint Nicolaasga kon met realtief gemak een brand in de buurt van zorgcentrum Doniahiem een containerbrand blussen. Aan de Tsjillânleane in Langweer kon de brandweer rond de klok van 23:00 uur een containerbrand blussen bij de school ’t Swannestee. Daar voldeed 1 hogedrukstraal om het vuur te doven.

Gaasterland
Het grootste leed vond toch wel plaats in Gaasterland waar een deel van de manege in Harich werd verwoest. De oorzaak van de brand zou mogelijk terug te leiden zijn naar de kantine. De schade loopt in de honderd-duizenden. Schrale troost was dat er ten tijde van de brand geen paarden waren gestald op de manege.