Brandweer Friesland werkt aan nieuw dekkingsplan


03-04-2017 JOURE – Volgens de Brandweerleiding in Friesland zou het opnieuw inrichten van een dekkingsplan effectiever en efficiënter moeten zijn. Er zal worden gekeken naar huisvesting en risicobeheer. Het ingediende dekkingsplan is door het bestuur van de veiligheidsregio te Friesland al goedgekeurd. Bestaande brandweerposten zullen niet worden samengevoegd of worden gesloten.

In het plan 'Samen Paraat' is het de bedoeling dat kazerne's zo efficiënt mogelijk worden gebruikt. Door te kijken naar verbeterpunten wordt gekeken naar andere incidenten, bijvoorbeeld ongevallen op het water, in het verkeer of ongelukken met (chemische) stoffen. Door de herindeling van materieel zou er beter en sneller hulp moeten kunnen worden geboden.

Brandweer posten met meerdere tankautospuiten zullen er 1 kwijt raken. Acht van deze voertuigen worden  reservevoertuigen. Ze kunnen onder andere worden ingezet bij trainingsdoeleinden. Kijk voor meer informatie op https://www.brandweer.nl/media/4635/3080-357_vrf_rapportage-20-brandweer_v3.pdf