Bornego-leerlingen in finale SjONG!


31-05-2017 HEERENVEEN/JOURE – Leerlingen Elske Algra (Lyceum), Nicole Kronemeijer en Anniek van der Brug (Joure) doen mee aan de finale van SjONG. Zij zongen tijdens de voorrondes van het Friestalig songfestival de sterren van de hemel en wisten zich te plaatsen voor de finale op 3 juni in Neushoorn Leeuwarden.

Elske, Nicole en Anniek werden vorige week op school verrast door SjONG organisatoren Marrit de Schiffart en Anna Marije Bloem. Zij kwamen in de les langs om persoonlijk de vriendencheque, die nieuw is dit jaar, te overhandigen. “Toen ik SjONG op de cheque zag staan wist ik gelijk dat het voor ons was”, vertelt Anniek enthousiast.

Finale
Begin april hebben de duo’s Nicole & Anniek en Elske & haar broer Marten, oud Bornego-leerling, mee gedaan aan de voorrondes van SjONG. SjONG is een tweejaarlijks Friestalig songfestival voor jongeren van 12 tot en met 18 jaar waarbij de deelnemers een Friese tekst schrijven op een bestaand popnummer. Tijdens de voorrondes viel het optreden van de duo’s bij de jury in de smaak, beide gaan namelijk door naar de finale op 3 juni in Neushoorn Leeuwarden!

Frij
Nicole en Anniek doen mee met het eigen geschreven nummer: Frij. “We hoorden het liedje ‘This town’ van Niall Horan op de radio en we vonden het een erg mooie melodie. Vervolgens zijn we aan de slag gegaan”, legt Nicole uit. Anniek vult aan: “Mijn moeder heeft ons wel een beetje geholpen met het Fries schrijven hoor, dat vonden we best nog wel lastig”.

De meiden hebben erg veel zin in de finale en proberen zich zo goed mogelijk voor te bereiden. “We zijn veel met elkaar aan het oefenen en gaan samen naar zangles”, vertelt Anniek. Welke vrienden ze mee gaan nemen naar de finale daar zijn ze nog niet helemaal over uit. Maar ze gaan zeker hun uiterste best doen om een mooi optreden neer te zetten.