Boeren willen daten met de samenleving op Valentijnsdag

12-01-2020 JOURE – In 2019 stonden de kranten vol van, grote protesten en trekkers op de snelweg. Aanleiding voor een groep boeren om op Valentijnsdag (14 februari) het gesprek aan te gaan met mensen buiten de wereld van de land- en tuinbouw. De actie #Makeadate2020 is een initiatief van Boeren van Nederland, Boert Bewust, Aeres Hogeschool, Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt, Wakker Boer en LTO Noord en wordt ondersteund door Agrifirm en Team Agro NL.

In 2018 nam Boeren van Nederland voor het eerst het initiatief om boeren te stimuleren om met Valentijnsdag op ‘date’ te gaan met iemand buiten de sector. Ook in 2019 waren er in heel het land circa 200 bijzondere ontmoetingen met burgemeesters, landelijke en lokale politici, bekende en onbekende Nederlanders. In 2020 doet de organisatie er een schepje bovenop.

Ter ondersteuning biedt de organisatie van de Valentijnsactie trainingen en een date-toolkit aan die handvatten biedt om een goed gesprek met elkaar te voeren. Ook willen ze boeren en niet-boeren die nog een date zoeken actief aan elkaar koppelen. Daarnaast worden ook agrarische partners en landbouwscholen gestimuleerd om dates te maken. Zo stuurt coƶperatie Agrifirm de eigen ledenraad op date en krijgen studenten van Aeres Hogeschool in Dronten de opdracht om te daten. Boert Bewust bereidt boeren en tuinders via een training voor.

Meer informatie is te vinden op de website van Boeren van Nederland.