Boekpresentatie en tentoonstelling Benno Pen


26-08-2017 JOURE – Vanaf 1 september zijn schilderijen van de Jouster Benno Pen te zien in It Binnenplak in pand 99, Museum Joure. De 80-jarige Jouster is bescheiden maar wie het atelier in zijn achtertuin betreedt, ziet onmiddelijk zijn talent en vakmanschap. De realistische schilderijen lijken wel foto’s. Zijn werk is divers, van landschappen tot portretten. Zo heeft hij ook vogels tot in de kleinste details vastgelegd op het witte doek. De schilderijen vertellen allemaal hun eigen verhaal.

Die verhalen wil hij graag delen. Gerben Wijnja heeft het initiatief genomen om een boek te schrijven over het rijke leven vol bezigheden van Benno Pen. Hierin komen de werken en verhalen op het gebied van het kunstschilderen samen.

Ook presenteert Dhr. Pen zijn prachtige boek over zijn kunstverleden met prachtige werken uit zijn oeuvre. Het boek is exclusief verkrijgbaar bij Holtrop BLZ in de Midstraat te Joure. Voor meer informatie of het bestellen van het boek kunt ook bellen met telefoonnummer 0513 412 595.