Bliid Wenje: zoekt vrijwilligers met hart voor de medemens


07-01-2018 JOURE – Ieder mens zoekt z’n plek in de samenleving. Dat is niet altijd eenvoudig. We leven in een complexe samenleving en het vraagt veel vaardigheden van mensen om zichzelf te handhaven. Wat gewoon lijkt voor de een kost de ander veel moeite. Het kan zijn dat iemand bijvoorbeeld een psychische, lichamelijke of verstandelijke beperking heeft. Het is dan niet altijd gemakkelijk om je huishouden op orde te houden, de post te begrijpen of de administratie te organiseren. Als je alleen woont zonder werk of dagbesteding en weinig contacten hebt kan het leven zwaar worden. Zie je soms even geen uitweg….

Gelukkig zijn er dan professionals die begeleiding, zorg en ondersteuning bieden. Maar soms is er nog net iets meer nodig. Professionals doen hun best om te helpen, maar hebben minder tijd om alle hulp te bieden die nodig is. Er is soms familie die bijspringt om de dagelijkse dingen voor elkaar te krijgen. Maar soms is dit niet mogelijk. Ze wonen ver weg of de (familie)contacten zijn stuk gelopen. Een vrijwilliger kan een belangrijke rol spelen door juist deze gewone, alledaagse ondersteuning te bieden. Gewoon van mens tot mens. Een vrijwilliger (buddy of maatje) van Bliid Wenje biedt die praktische ondersteuning. Hij of zij kent de wijk, het dorp en weet wat er te doen is in de buurt.

Zijn of haar steun bij de alledaagse dingen, die even niet lekker lopen. Een praatje en een kopje koffie of thee drinken kan al erg fijn zijn. Samen doen om het daarna ook alleen te kunnen doen. Niet afhankelijk blijven. Bliid Wenje is er voor een brede groep mensen die steun zoeken bij zelfstandig wonen. Bliid Wenje biedt goede ondersteuning aan z’n vrijwilligers. Door professionals die met de vrijwilliger meedenkt. Er wordt gekeken waar de vrijwilliger (extra) ondersteuning nodig heeft.

We willen graag kennismaken met vrijwilligers met inlevingsvermogen en een praktische kijk op problemen. Een nuchtere aanpak zou erg mooi zijn. Een vrijwilliger bij Bliid Wenje gaat goed voorbereid op pad. Met een training op maat. Wil jij ook iets betekenen voor een ander en spreekt het project Bliid Wenje jou aan? neem contact op met Miks welzijn, 0513-414593 en vraag naar Foppe Veldstra. Heb je zelf hulp nodig? Neem je dan ook contact met ons op?