Bjusterbaarlike Simmerwike


27-07-2017 JOURE – Ga je mee op avontuur? Of zoals we in Friesland zeggen: ‘Giest mei op aventoer?’ Onder dit thema valt er ook dit jaar in de laatste week van de zomervakantie Noord in zes Friese musea weer van alles te beleven rond natuur, wetenschap en techniek. Speciaal voor de Simmerwike is in Museum Joure de educatieruimte omgetoverd tot een ‘krantenbedrijf’. Als een echte journalist maak je je eigen vakantiekrant.

Met ‘hard nieuws’, maar ook herinneringen, een horoscoop, een strip, bedenk het maar! De teksten type je natuurlijk op ouderwetse typemachines en de krant wordt gedrukt op een echt ouderwets stencilapparaat! Klaar met de krant? Er is tijdens de Bjusterbaarlike Simmerwike natuurlijk nog veel meer te doen. Natuurlijk bezoek je ook de expositie over stencilmachines met een vrolijk doe-blad en neem je een kijkje in de oude drukkerij. Museum Joure biedt nog veel meer werkplaatsen en ruimtes waar je lekker rond kunt neuzen. Met als toetje, lekker schommelen in onze prachtige tuin op de kunstige schommels.

De Bjusterbaarlike Simmerwike vinden plaats van maandag 29 augustus tot en met vrijdag 1 september en zijn de entreeprijzen voor kinderen € 5,00 (de reguliere prijs plus een materiaalbijdrage van € 1,50) en € 6,50 voor volwassenen. Kinderen en volwassenen krijgen een kopje koffie of thee of een glas ranja gratis bij de entreeprijs in! NB. Jolande, laten we tijdens deze week voor de Van Plan-boekers per kind maar een zakje met ouderwets snoepgoed beschikbaar stellen, weer af te halen uit ons nostalgische museumwinkel De Witte Os.