Bijzondere natuur- cultuur(fiets)tochten in De Fryske Marren.

08-06-2020 JOURE – Stichting Nationaal Symfonisch Kamerorkest is voornemens een drieluik project te organiseren nu we na 1 juni weer voorzichtig ‘de deuren’ mochten openen en er op uit kunnen gaan.
Doel is om in de maand juli (waarbij de versoepeling nog ruimer wordt!) per activiteitendag maximaal 50 personen te laten deelnemen aan een cultureel-artistiek-milieuvriendelijk project. 

De meeste mensen hebben nu al 3 maanden te maken gehad met ‘beperkingen’ in hun vrijheid. Op advies van de overheid bleef men zo veel mogelijk thuis en daarnaast was en is er soms weinig/minder social contact. Met deze drieluik van verschillende activiteiten willen we de bevolking nu na de versoepeling een positief drive meegeven. Immers, we mogen weer in kleine groep bij elkaar komen (natuurlijk met inachtneming van de geldende omgangsregels/richtlijnen van het RIVM). Het bijzondere project wordt mede ondersteund door de gemeente DFM,

Op 3 zondagen wordt er in de maand juli een culturele fietstocht georganiseerd, waarbij op elke middag 25 kilometer zal worden gefietst. 
3 maal 25 km, 75 km en staat tevens symbool voor het jaar 2020 waarbij wij 75 jaar vrijheid vieren. De bedoeling is dat er (via vooraf-inschrijving/ aanmelding VVV-Joure) maximaal 50 mensen kunnen deelnemen. 
Men mag zich inschrijven voor 1 x , maar men mag ook aan alle tochten deelnemen. 

Dit aantal is de helft van de toegestane 100 personen, welke de overheid en RIVM adviseert, maar om nu juist heel serieus in te zetten op veiligheid en een gegarandeerde afstand van anderhalf/twee meter te waarborgen is bewust gekozen voor maximaal 50. 

De bedoeling is dat men bij de eerste locatie samenkomt voor koffie/thee en taart (we hebben immers wat te vieren!).  Na de koffie vindt het eerste mini-concertje plaats, vervolgens gaat men naar locatie 2, alwaar het 2e culturele mini-optreden (in de openlucht) plaatsvindt.

Vervolgens fietst men naar locatie 3 (eveneens een kleine versnapering en een mini-concertje om vervolgens terug te keren naar het startpunt. 
Daar sluiten wij de middag af met een wijntje en iets lekkers.
De totale kosten (inclusief alle catering) bedraagt € 22,50 per persoon.

In totaal doen er een 5-tal artiesten mee, te weten: Anita Jongerman (viool), Inge Jongerman (viool), Magrita Rondeel (cello), Jan de Roos (piano/orgel) en Jan Vermaning (trompet/bugel). De muziek is easy-listing/ licht-klassiek en er zullen mooie gedichten en proza voorgedragen worden. Kernwoorden: bezinning – ontspanning en verbondenheid.
Het is de bedoeling dat men fietst / of e-bike (eventueel met eigen vervoer/auto mag ook, dit om minder validen ook de mogelijkheid te kunnen bieden mee te doen).

Inhoudelijke het project: 
–        samen weer in klein groepsverband genieten van muziek en poezie/proza.
–        samen herinneringen delen over de ‚intelligente lockdown’ en nieuw perspectief voor de toekomst.
–       deelnemers krijgen een rode en een groene button, waarmee ze kunnen aangeven wel/niet met iemand te willen spreken (dit tijdens de verplaatsingen van A naar B etc..)
–      ten alle tijde (bij de concerten/lezingen als tijdens de verplaatsingen zullen de richtlijnen van de overheid, GGD-Fryslan en het RIVM in acht worden genomen.
–      De locaties zijn in een 4-tal kerken in de Gemeente De Fryske Marren (zie schema)

Schema (start- en eindpunt RK-kerk te Joure / 13.30-17.00 uur):
Zondag 5 juli route:
* Joure – Broek – Ballingburen – Goingarijp
7 km kort intermezzo buitenlucht
* Goingarijp – Terhorne
7 km Tsjerke
* Terhorne – Terkaple – Akmarijp – Snikzwaag – Joure
11 km

Zondag 12 juli route:
* Joure – Scharsterbrug – Langweer
7 km kort intermezzo buitenlucht
* Langweer – Dijken – Teroele – Idskenhuizen – St. Nicolaasga.                           8 km RK-kerk
* St. Nicolaasga – Scharsterbrug – Joure
10 km

Zondag 26 juli route:
* Joure – Haskerhorne – Ouwsterhaule – Ouwster Nijega – Oldeouwer
7 km kort intermezzo buitenlucht
* Oldeouwer – Rohel – Sint Johannesga
9 km Herv. Kerk
* Sint Johannesga – Oudehaske – Haskerhorne – Joure
11 km

Wanneer er nog vragen zijn, kunt u mailen/bellen naar:
info@naska.nl
06-55963218