Bijzonder concert in de Hobbe van Baerdt

26-06-2019 JOURE – Het jaarlijkse zomerconcert van de Stichting Organum Frisicum vindt dit jaar in samenwerking met de vrienden van de Hobbe van Baerdt-Tsjerke plaats in de Hobbe van Baerdt-tsjerke te Joure, op het 40-jarige bijzondere Ahrend-orgel (1978). Het concert wordt gegeven door Jochem Schuurman (orgel) en Matthijs Koene (panfluit). 

Matthijs Koene (1977) wordt internationaal gezien als een van de meest vooraanstaande panfluitisten van zijn tijd. Matthijs is grensverleggend; zijn visie en speelwijze hebben de technische mogelijkheden en expressie van de panfluit vergroot. Tot op heden zijn meer dan 200 composities voor Matthijs gemaakt, veelal aan hem opgedragen: solowerken in kamermuziek, met orgel, als onderdeel van ensemble en soloconcerten. 

Jochem Schuurman is titulair organist van de Martinikerk te Franeker en daarmee de vaste bespeler van het monumentale Van Dam-orgel uit 1842. Als uitvoerend musicus geeft hij concerten als solist, maar ook als begeleider van andere musici en is hij bovendien regelmatig betrokken bij premières van nieuwe composities. Verder is Jochem Schuurman actief als orgel- en pianodocent en werkzaam als artistiek adviseur voor de Stichting OrganumFrisicum.

Op het programma staan werken van Johan Sebastiaan Bach, Dietrich Buxtehude, Daan Manneke, Ron Ford en Enric Raxach. Het concert begint om 16.00 uur.