Bijeenkomst omgaan met dementie als mantelzorger door Seishoek

06-01-2020 JOURE – De Seishoek houdt woensdag 15 januari vanaf 20.00 uur een bijeenkomst in De Flecke in Joure. Het thema is: ‘Omgaan met dementie als mantelzorger’. Te gast bij de avond is verpleegkundige en schrijver Gerke de Boer. Hij vertelt op humoristische wijze en met veel praktijkvoorbeelden over het thema.

Het gewone leven komt ernstig in het gedrang wanneer mensen worden geconfronteerd met dementie. Niet alleen voor de persoon zelf, maar ook voor de mantelzorger. Zij krijgen te maken met ingrijpende levensvragen zoals: hoe ziet mijn toekomst eruit, wat betekent dit voor mijn relatie en kan ik nog mee blijven doen aan het sociale leven.

De Seishoek is een plek voor ontmoeting, gezelligheid en het uitwisselen van ervaringen met thema’s op het gebied van zorg en welzijn. De toegang, koffie en thee zijn gratis. De deelnemende organisaties zijn: Thuiszorg Zuidwest Friesland, Patyna, Buurtzorg Skarsterlân, Hof en Hiem, Sociaal Werk De Kear en Zorg groep Sint Maarten (Sint Theresia).

Voor meer informatie, vervangende mantelzorg of vervoer kan contact worden opgenomen met Francien Bekius, buurtwerker bij Sociaal Werk De Kear via f.bekius@sociaalwerdekear.nl of via 0513-334270.