Bezoekerscentrum Mar & Klif helpen Pake en Beppe de vakantie door

15-02-2022 OUDEMIRDUM – Hou je van natuur en geschiedenis? Kom dan in de voorjaarsvakantie met je ouders of pake en beppe naar Bezoekerscentrum Mar en Klif in Oudemirdum. Speciaal voor jonge onderzoekers staat daar een Mammoet LAB en een Roofvogels- en Uilen LAB voor jullie klaar! Ben je liever buiten actief? Dan kun je aan de slag met de boswachters van Staatsbosbeheer om zwerfafval op te ruimen in natuurgebied de Wyldemerk.

Het thema van ‘Help Pake en Beppe de Vakantie Door’ is ‘Wat een Tijd’! Bij Mar & Klif gaan we op dinsdag 22 en woensdag 23 februari terug naar de ijstijd. Verkleed je als oermens en neem een kijkje in het jagershutje. Ga op onderzoek uit in het Mammoet LAB met echte mammoetbotten, -kiezen en mammoethaar. Probeer samen het mammoetskelet in elkaar te zetten en ontdek hoe een mammoet er van binnen uitziet.

Hou je van roofvogels? Ontdek in het Roofvogels- en Uilen LAB welke soorten uilen in Nederland leven en hoe je ze kunt herkennen. Leer hoe het spijsverteringskanaal van de uil werkt, waarom een uil ballen uitbraakt en teken de opgezette roofvogels na.

Wil je meehelpen met het opruimen van afval in de natuur? Dat kan op donderdag 24 februari! Samen met de boswachters van Staatsbosbeheer gaan we zwerfafval opruimen in de Wyldemerk. Staatsbosbeheer zorgt voor plasticzakken, afvalgrijpers en handschoenen, indien je die zelf niet hebt. Tip: Trek warme kleding en laarzen aan want ook al ben je druk aan het werk, buiten kan het nog best fris zijn. I.v.m. de vele waterpartijen is een zwemdiploma of zwemvest en begeleiding van ouder(s) en/of pake en beppe verplicht.

Deelname aan de bovengenoemde activiteiten is gratis op vertoon van je pake en beppe of een andere volwassene. Opgave is noodzakelijk via www.gaasterlandsenatuurweek.nl.

Ga je er liever een dagje met het gezin op uit? Ontdek dan één van onze leuke kinderroutes. De dames aan de balie van Mar & Klif helpen jullie graag op pad.

Graag tot ziens in ons Bezoekerscentrum aan de Brink 4 in Oudemirdum. Kijk voor de actuele openingstijden op www.marenklif.nl