Bewoners Vegelin State getrakteerd op demonstratie


29-07-2017 JOURE – Eergisteren kwam Jupp Hein voor de tweede keer in Vegelin State. Jupp is elk jaar aanwezig bij de ballonfeesten in Joure om demonstraties te geven van kleinere versies van luchtballonnen. Het zijn kleinere versies waar niet mee in de lucht gevaren kan worden, maar zijn alsnog flinke luchtballonnen. Vorig jaar kwam Jupp voor de eerste keer in Vegelin State, zijn enthousiasme om te vertellen en het demonstreren van de luchtballonnen sprak de bewoners van Vegelin State gelijk aan.

Jupp Hein spreekt Duits, maar had voor de zekerheid hulptroepen mee gebracht die hem hielpen tijdens de demonstratie maar ook met het vertalen. Dit alles gebeurde in de binnentuin omdat buiten op het terras te veel wind stond. Speciaal voor ons had Jupp 5 (!) kleine luchtballonnen meegenomen. Ze volgde elkaar in rap tempo op en dit was een heel spektakel in Vegelin State! Bewoners keken hun ogen uit en genoten ervan. Ook mochten 2 kleinkinderen van een bewoonster (die toevallig op bezoek waren), helpen. Voor de meeste bewoners van Vegelin State is het niet mogelijk om naar de Nutsbaan te gaan, daarom wordt dit ook erg gewaardeerd door de bewoners. 

Wel kijken de meeste bewoners graag uit het raam van hun woning of vanaf het terras om iedere avond de ballonnen en vooral de speciale ballonnen te kunnen zien! Ook al hebben de bewoners dit al vele jaren meegemaakt in hun leven. Het is en blijft bijzonder…

(Tekst en foto: Deborah Weinreich)