Bewolkt, soms wat lichte (mot)regen

05-11-2019 JOURE – Het is overwegend bewolkt met kans op wat lichte regen en motregen. In het noorden komt lokaal mist voor. Later vanmiddag neemt in het noorden de kans op regen weer toe. Het wordt 10-12 graden. Morgen schijnt af en toe de zon, maar het komt ook tot enkele buien. Het wordt 9-11 graden. De rest van de week is het wisselvallig. De temperatuur daalt naar 8-9 graden.

Het is vanochtend bewolkt en in het noorden is het nevelig en aanvankelijk ook lokaal mistig. Verder valt af en toe wat lichte regen en motregen, maar lokaal kan het ook even opklaren. De wind waait uit het zuidwesten en is zwak tot matig, in het zuidwestelijk kustgebied eerst nog vrij krachtig, windkracht 5.

Vanmiddag blijft het bewolkt met hier en daar wat lichte regen en motregen. Vooral in het midden en zuiden kan de zon ook af en toe schijnen. Later in de middag gaat het in het noorden weer wat harder regenen. De wind is zwak en waait uit het zuidwesten, later wordt de wind in het noorden westelijk en later noordelijk. De temperatuur stijgt naar 10-11 graden. In het zuiden en zuidwesten kan het 12 graden worden. Daarmee is de temperatuur heel normaal voor begin november.

Vanavond regent het in het noorden. Dit regengebied trekt geleidelijk naar het zuiden en in de loop van de avond gaat het ook in het midden regenen. Komende nacht regent het overal enige tijd. In de loop van de nacht wordt het vanuit het noordwesten weer droog, maar al snel volgen enkele buien. De wind draait naar het noorden en neemt in het noordwestelijk kustgebied en op de Wadden vanavond tijdelijk toe naar (vrij) krachtig. Elders is de wind zwak tot matig en in het zuiden blijft de wind uit het westen waaien. De temperatuur daalt naar 5-7 graden.

Morgenochtend is het bewolkt en trekken enkele buien over het land. Vanuit het westen wordt het droog en in de loop van de ochtend breekt in het westen de zon door. De noorden- tot noordwestenwind is zwak tot matig, aan zee en op de Wadden eerst nog vrij krachtig.

In de middag komen in het oosten en zuidoosten nog enkele buien voor, elders is het droog met naast wolkenvelden ook af en toe zon. De wind neemt overal af naar zwak en wordt veranderlijk van richting. De temperatuur stijgt naar 9 graden in het oosten en naar 10 in het westen. In het zuidwesten kan het lokaal 11 graden worden.

In de avond en nacht naar donderdag is het overwegend bewolkt en lokaal is wat lichte regen of motregen mogelijk. In vooral het noorden kan het ook even opklaren en is kans op mist. Aanvankelijk waait het niet of nauwelijks uit uiteenlopende richtingen, in de nacht wordt de wind zuidoostelijk en neemt geleidelijk in kracht toe. De temperatuur daalt naar 2-3 graden in het noorden en noordoosten en naar 4-5 graden elders. In het zuidwesten wordt het niet kouder dan 7 graden.

Donderdag is het bewolkt en vanuit het zuidwesten gaat het enige tijd regenen. In het noordoosten blijft het tot ver in de middag droog. De zuidoostenwind waait matig boven land en (vrij) krachtig aan zee. In de middag neemt de wind in kracht af. De temperatuur stijgt naar 9-10 graden.

Vrijdag ziet het weerbeeld er een stuk vriendelijker uit. De zon schijnt geregeld en vooral in het noordoosten kan de zon flink schijnen. Meer naar het zuidwesten komt meer bewolking voor. Het blijft op veruit de meeste plaatsen droog. Alleen in het zuidwesten is kans op wat lichte regen. De wind waait uit het zuiden en is zwak tot matig. De temperatuur stijgt naar 8-9 graden. Misschien dat het in Brabant nog net 10 graden kan worden.

In het weekend schijnt zaterdag geregeld de zon, afgewisseld door een enkele bui. Zondag overheerst weer de bewolking en zijn er perioden met regen. De temperatuur stijgt op beide dagen naar 8-9 graden. Zondag blijft het kwik in het noordoosten steken bij een graad of 7.

Ook volgende week blijft het wisselvallig met dagelijks kans op buien. De temperatuur stijgt naar 7-9 graden. Ook de nachten zijn fris met temperaturen van 2-4 graden.