Bewolkt met in de avond brede opklaringen

16-04-2023 JOURE – Vandaag krijgen we te maken met iets meer bewolking. Vooral in het (zuid)oosten valt soms ook wat lichte regen. In het westen blijft het droog en schijnt af en toe de zon. De temperatuur komt uit tussen 11 en 14 graden bij een meest matige wind uit noordelijke richtingen. Gedurende de dag en in de avond is het overal droog en komen er in heel het land brede opklaringen voor.

Morgen flink zonnig
Vooral in het westen en noorden is het flink zonnig op de eerste dag van de nieuwe week. In het zuidoosten komt wat meer bewolking voor en hier kan ook wat lichte regen vallen. De temperatuur stijgt naar 13 graden in het noorden tot 15 graden in het binnenland. Dit zijn zeer gebruikelijke waarden voor de tijd van het jaar. De noordoostenwind is meest matig van kracht, 3 Bft.

Dinsdag mix van wolken en zon
Ook dinsdag is het prima voorjaarsweer met flink wat ruimte voor de zon. Het blijft overal droog en in de loop van de dag komen enkele wolkenvelden voor. Aan de temperatuur verandert nog weinig. Het wordt wederom 13 tot 15 graden. De oostenwind is matig tot aan zee soms vrij krachtig, 3-5 Bft.

Schitterend voorjaarsweer in de maak
Een oostenwind voert steeds zachtere lucht naar ons land. Dagelijks doet de temperatuur er een stapje bovenop. Donderdag kan in het zuiden lokaal de eerste twintiger van het jaar worden genoteerd en richting het weekend kan het in een groot deel van het land ruim 20 graden worden. Hierbij is het de zon die het weerbeeld dagelijks domineert en daarmee is het schitterend voorjaarsweer.

Als je lang naar buiten gaat is insmeren geen overbodige luxe. De zon is inmiddels flink in kracht toegenomen. Deze is 4 en dat betekent dat de onbeschermde huid in 30 tot 60 minuten kan verbranden.