Bewolkt maar grotendeels droog

24-05-2020 JOURE – Vanochtend is het op veel plaatsen bewolkt en vanuit het westen trekt wat lichte regen over het noorden en midden van het land. In het zuiden blijft het waarschijnlijk grotendeels droog.

Vanmiddag valt vooral in het oosten en noorden nog af en toe regen. Vanuit het westen wordt het droger en komt er mogelijk ook nog wat ruimte voor de zon. Het wordt maximaal 15 graden op de Wadden tot 19 in Limburg. Er waait een matige, aan zee en boven het IJsselmeer (vrij) krachtige, westenwind.

Vanavond valt in het oosten regionaal nog wat regen. Geleidelijk wordt het ook daar droog. In de nacht naar maandag is het wisselend bewolkt met in de kustprovincies meer opklaringen dan in het binnenland. Op de meeste plaatsen wordt het niet kouder dan een graad of 10.

Maandag is er een mix van stapelwolken en zon. Een enkel buitje in vooral het oosten van het land is niet uitgesloten, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. In de loop van de middag wordt het steeds zonniger. Er waait een matige, aan zee (vrij) krachtige, noordwestenwind en hierdoor zijn er flink temperatuurverschillen in het land. Op de Wadden en direct aan de noordkust wordt het slechts 14-15 graden, in de Randstad wordt het 17-19 graden en in het zuidoosten wordt het circa 21 graden.

Dinsdag wordt een zonnige dag. Er waait een zwakke wind uit het noorden tot noordwesten en de middagtemperatuur komt uit tussen 17 graden op de Wadden en 23 graden in het zuidoosten.

De dagen daarna houden we overwegend droog weer met regelmatig zon. Op woensdag is landinwaarts kans op een enkele bui. De wind waait uit noordelijke richtingen en daardoor wordt het niet al te heet en zijn er grote temperatuurverschillen in het land. De maxima komen uit tussen een graad of 16 op de Wadden en circa 24 graden langs de grens met België.

Volgend weekend kan de wind wat meer oostelijk worden, waardoor de temperatuur landinwaarts kan stijgen naar (ruim) 25 graden. De verwachting wordt vervolgens zeer onzeker. De kans op aanhoudend droog en vrij warm weer is ongeveer net zo groot als de kans op een overgang naar een onbestendig en koeler weertype.