Bewolkt, enkele buien en soms zon

02-11-2019 JOURE – Het is bewolkt met kans op een paar buien. Soms breekt de zon door en het is 13-14 graden. Het is onstuimig met een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind. Morgen zijn er opnieuw wolkenvelden met vooral in de middag buien. Het wordt dan 12 graden. Komende week is het wisselvallig met dagelijks kans op buien. De temperatuur daalt geleidelijk naar 8-9 graden.

Vanochtend zijn er wolkenvelden met lokaal een beetje zon. Aanvankelijk komen in het oosten en noordoosten enkele buien voor. Daarna is het op veel plaatsen droog, maar later in de ochtend kunnen vanuit het zuidwesten weer enkele buien ontstaan. Het is zacht met 13-14 graden en daarbij staat een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind.

Vanmiddag verandert de temperatuur nauwelijks en is het onstuimig weer. In het westen is kans op een krachtige zuidwester. Aan zee waait het hard en komen (zware) windstoten voor van 70-80 km/uur.

Er zijn veel wolkenvelden en verspreid over het land enkele buien. Later neemt het aantal buien af en kan het een tijd droog blijven. Af en toe kan de zon doorbreken, vooral in het westen, midden en noorden. In het zuiden en oosten is het vaak bewolkt.

Vanavond blijft het nog een tijd onstuimig herfstweer. Aan de noordwestkust is kans op een stormachtige wind met zware windstoten rond 80 km/uur. De bewolking neemt toe en in het westen, midden en noorden neemt de kans op buien toe. In het zuidoosten en oosten lijkt de buiigheid erg mee te vallen. Het is dan 11-12 graden.

Komende nacht is het minder onstuimig en wordt de wind matig in het binnenland en (vrij) krachtig in de kustgebieden. Het is bewolkt met in het hele land kans op een paar buien en de temperatuur daalt naar 8-9 graden.

Morgen is het op een enkele bui na droog. Naast wolkenvelden kunnen we lokaal wat zon verwachten.

In de middag verdwijnen de opklaringen en is het grijs. Vanuit het zuiden kunnen opnieuw buien ontstaan. Het wordt 12 graden en er staat een matige zuidenwind. Aan de kust is de wind vrij krachtig en in het zuidoosten is de wind zwak tot matig.

In de avond blijft het wisselvallig met kans op regen. Daarbij staat weinig wind. Ook in de nacht blijf het niet droog en de minima komen uit rond 8 graden.

Maandag is het grijs herfstweer. Het is bewolkt met af en toe buien en een matige zuidenwind. Het wordt opnieuw 12 graden.

De dagen daarna wordt het geleidelijk iets kouder. Woensdag is het 9-11 graden en aan het eind van de week liggen de maxima op 8-9 graden. ’s Nachts is het 3-6 graden en kan lokaal mist ontstaan. Overdag is het vaak bewolkt met af en toe wat zon. Dagelijks is er kans op een paar buien.