Bewolkt en perioden met regen, in de avond meer wind

27-11-2019 JOURE – Vandaag is het bewolkt en regent het in de ochtend vooral in de noordelijke helft langdurig. Pas rond het middaguur verlaat het regengebied het noorden. Elders is het eveneens bewolkt en valt soms nog wat regen. Later in de middag bereikt een nieuw gebied met regen en buien het zuidwesten, in de namiddag en avond breidt dit gebied zich uit over de rest van het land. De middagtemperatuur komt uit op circa 11°C. De wind wordt zuid tot zuidwest en is matig, langs de kust af en toe krachtig, 6 Bft. In de avond draait de wind naar zuidwest tot west en neemt dan boven land toe naar vrij krachtig, langs de kust naar krachtig tot hard, 6-7 Bft.

In de nacht naar donderdag is het meest bewolkt en in het noordwesten en noorden zijn er perioden met regen. Elders is er nog kans op een bui. De minimumtemperatuur komt uit rond 9°C. De westelijke wind is matig, in de kustprovincies mogelijk vrij krachtig, aan zee krachtig, 6 Bft.

Donderdag overdag is het meest bewolkt. Een gebied met regen en buien trekt overdag van noordwest naar zuidoost. De middagtemperatuur komt uit op circa 11°C. De westelijke wind is matig, in de kustprovincies vrij krachtig en aan zee krachtig, 6 Bft. In de loop van de middag neemt de wind van het noordwesten uit kortdurend af. In de avond draait de wind naar het noordwesten en wordt meest matig, in het noordwestelijk kustgebied (vrij) krachtig. (Bron: KNMI)