Bewolkt en een enkele bui

31-08-2020 JOURE – Er is een mix van zon en wolkenvelden en hier en daar valt een bui. Het wordt 18-19 graden. Komende dagen staat er weinig wind en koelt het in de nachten flink af. Ook kan regionaal mist ontstaan. Overdag wordt het dan 18-22 graden met geregeld zon. Donderdag en vrijdag is het heel ander weer met veel wind, bewolking en perioden met regen.

Vanochtend vroeg is het regionaal bewolkt en hebben met name het noorden en westen perioden met zon. De meeste bewolking is voor het zuiden en oosten en daar valt ook af en toe lichte regen of motregen. In het westen is kans op een enkele bui. Geleidelijk breekt de zon vaker door.

Vanmiddag is er een mix van wolkenvelden en zon. Regionaal verschuilt de zon zich een tijd achter de bewolking, maar er zijn ook regio’s waar de zon flink wat ruimte krijgt, afgewisseld door stapelwolken. Lokaal kan een lichte bui ontstaan, maar op veruit de meeste plaatsen blijft het droog. De maxima komen uit op 18 à 19 graden. Wanneer de zon flink door weet te breken kan het lokaal 20 graden worden. Er staat een zwakke tot matige wind uit het noorden tot noordwesten.

Vanavond zijn er opklaringen, maar komt regionaal ook bewolking voor. Het wordt vrijwel overal droog. Alleen in het uiterste noorden is een kleine kans op een bui. Waar het breed opklaart koelt het snel af. Rond middernacht is het 9-13 graden.

Komende nacht maken het uiterste noorden en westen kans op een enkele bui. Ook in de IJsselmeerregio kan een bui voorkomen. Er is een mix van opklaringen en wolkenvelden. Er staat weinig wind en daardoor koelt het op plaatsen waar het helder is flink af. De minima komen uit op 5 graden in het oosten tot 9 in het westen. Lokaal is vorst aan de grond mogelijk. Bovendien ontstaat regionaal mist.

Morgenochtend verdwijnt eventuele mist en bewolking vrij snel en breekt de zon door. Aan het eind van de ochtend wisselen zon en stapelwolken elkaar af, maar er zijn ook gebieden waar de zon wat langer achter de wolken verdwijnt. In het noorden en noordwesten is kans op een enkele bui, elders blijft het waarschijnlijk droog.

Morgenmiddag is het prima najaarsweer met een afwisseling van zon en stapelwolken. Regionaal komen veel wolken voor en verschuilt de zon zich een tijdje. De meeste bewolking is waarschijnlijk voor het westen en noorden. Daar behoort ook een enkele bui tot de mogelijkheden, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. Het wordt 18-20 graden en omdat er weinig wind staat voelt het heel aangenaam aan. Zeker in de zon is het heerlijk. Er waait een zwakke tot matige noordwestenwind. In Friesland, Groningen en Drenthe is de wind noordoostelijk.

Morgenavond en in de nacht naar woensdag klaart het breed op en wordt het droog. Regionaal kan mist ontstaan. De minimumtemperatuur varieert van 7 tot 9 graden.

Woensdagochtend vroeg is het regionaal grijs en mistig. De mist en wolkenvelden verdwijnen geleidelijk en in de middag is het heerlijk weer. Zon en stapelwolken wisselen elkaar af en de temperatuur stijgt naar 20 tot lokaal 22 graden. Er staat weinig wind, waardoor het in de zon lekker warm aanvoelt en prima weer is voor een T-shirt. Het blijft waarschijnlijk droog.

Donderdag kan de dag regionaal mistig beginnen, waarna de zon ’s ochtends even doorbreekt. Lang duurt de zonneschijn niet, want vanuit het westen neemt de bewolking toe en trekt een regengebied over het land. De meeste regen is waarschijnlijk voor de middag. Het wordt maximaal 19-21 graden. Tijdens regenval is het 16-17 graden. Het waait een stuk harder dan de voorgaande dagen. Er steekt namelijk een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind op. In de kustgebieden kan het krachtig waaien. De wind maakt het voor het gevoel aan de frisse kant, zeker wanneer het regent.

Vrijdag verloopt regenachtig en grijs en daarbij waait het flink door. Het kwik stijgt naar 19-22 graden en dat zijn vrij normale waarden voor begin september. Tijdens langdurige regen valt de temperatuur een paar graden lager uit.

Komend weekend is het licht wisselvallig, maar wel duidelijk minder nat dan op donderdag en vrijdag. Er is kans op enkele buien, maar vaak blijft het gewoon droog. Daarbij wisselen zon en wolken elkaar af en wordt het 18-22 graden.

De dagen daarna worden de nachten kouder en neemt de kans op vorst aan de grond toe. Ook overdag valt de temperatuur waarschijnlijk lager uit met circa 18 graden. Daarbij is de kans op buien klein en schijnt de zon geregeld.