Bewolkt en af en toe regen, vanmiddag van het westen uit opklarend

17-08-2019 JOURE – Het is bewolkt en het regent af en toe. In de middag klaart het van het westen uit wat op en lokaal komt dan een enkele bui voor. De zuidwestenwind is matig, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig en de middagtemperatuur ligt rond 21°C.

Komende nacht gaat het van het zuiden uit regenen. In het noorden blijft het droog en zijn er aanvankelijk opklaringen. De minimumtemperaturen variëren van 14°C in het noorden tot 18°C in het zuidoosten. De zuidwestenwind is zwak, aan zee en op het IJsselmeer matig. Aan het einde van de nacht wordt de wind in het zuidoosten zwak en variabel.

Zondagochtend trekt er een actief regengebied van zuid naar noordoost over het land, lokaal kan meer dan 20 mm regen vallen. De meeste regen wordt in het zuidoosten verwacht. In de middag trekt de regen snel naar het oosten weg en klaart het van het westen uit op. Het blijft daarna op de meeste plaatsen droog met maximumtemperaturen die uitkomen rond 19°C. De zuidwestenwind is zwak tot matig, aan zee in de middag en avond vrij krachtig. In de ochtend is er in het (uiterste) zuidoosten enkele uren kans op een vrij krachtige zuidwestelijke wind.