Beslis mee in de Omgevingsvisie


06-10-2017 JOURE – Dit najaar organiseert de gemeente opnieuw drie bijeenkomsten rondom de Omgevingsvisie. Sinds eind 2016 verzamelden de gemeente duizenden geeltjes, tientallen verhalen en honderden enquêtes met input. De dilemma’s en tegenstellingen die we bij het verwerken van die input tegenkomen bespreken we graag met u dit najaar.

We leggen de belangrijkste waarden aan u voor. Wat maakt Gaasterland, Sloten, Lemmer of het Tsjukemar nou zo uniek? Niet alleen ruimtelijk, maar ook sociaal. En hoe houden we dat in stand? Maar we kijken ook samen met u naar prioritering van acties. Waar moet als eerste wat gebeuren?
 
Kortom, een interactieve avond waar u direct invloed heeft op de Omgevingsvisie en dus uw eigen leefomgeving. Waar gaan we het over hebben? Elke avond staat in het teken van een thema. Bij dat thema hebben we dillema's voorbereid die we u voor willen leggen. Daarnaast geven we u inzicht in de voortgang van de Omgevingsvisie.

– Maandag 16 oktober – 20:00 uur
  Jongerencentrum Het PAC, Straatweg 52-D, Lemmer
  Thema: Grote kernen
  Voorbeeld: Hoe gaan we om met de centra van de de grote kernen? Moet de historie koste wat kost bewaard blijven of de ruimte bieden voor economische groei?
     
– Donderdag 19 oktober – 20:00 uur
  De Treemter, Bogermanstraat 3, Balk
  Thema: Buitengebied
  Voorbeeld: Hoe gaan we om met Gaasterland? Moet dat een pretpark worden of een natuurreservaat waar rust boven alles gaat?
     
– Maandag 30 oktober – 20:00 uur
  't Haske, Vegelinsweg 20, Joure
   Thema: Overige kernen
   Voorbeeld: Willen we Terherne uitbreiden met meer recreatiewoningen? En wat vinden we dan acceptabel?

Op alle bijeenkomsten kunt u vanaf  19:30 uur binnenlopen voor een kop koffie of thee. Om 20:00 uur gaan we van start.

Aanmelden
Wilt u bij één of meerdere bijeenkomsten zijn? Dan stellen wij het op prijs als u zich vooraf aanmeld. En neem vooral uw partner, studerende kinderen, buurman en beste vrienden mee!