Beslagmix van bekend merk zal dit jaar niet rijzen

29-12-2021 JOURE – Wie voor Oudjaar zelf oliebollen wil bakken en een bakmix van Koopmans heeft gekocht, moet dit jaar even opletten. De bakmixproducent maakt vandaag bekend dat in een aantal bakmixen geen gist is toegevoegd. Wie er toch nog oliebollen mee maakt, krijgt bakstenen.

Het is niet schadelijk, maar je kunt er geen echte oliebollen mee bakken. Het beslag zal niet rijzen en het bedrijf adviseert om dit product niet te gebruiken staat in een aantal kranten te lezen net als op de website van het bedrijf.

Hoe dit heeft kunnen gebeuren is niet bekend. Ook is het bedrijf niet bereikbaar voor commentaar. Volgens kenners is het inderdaad af te raden om oliebollen zonder gist te maken, omdat je dan bakstenen krijgt die niet eetbaar zijn. Het is ook riskant om zelf gist toe te voegen als je niet weet waar je mee bezig bent, want dan kan je al snel te veel toevoegen. Dat maakt de oliebollen te sponzig en zorgt voor meer spetters.

Volgens Koopmans gaat het wel om maar een bepaald aantal mixen. De pakken zonder gist hebben de productiecode L212447 en een tijdsaanduiding tussen 2.30 en 5.00 uur. De houdbaarheidsdatum is 3 februari 2022. Met alle andere pakken kan een perfecte oliebol gemaakt worden, aldus het bedrijf.

Wie een fout pak in zijn bezit heeft, kan de bovenkant van de verpakking samen met zijn gegevens opsturen naar de klantendienst van Koopmans en krijgt zijn geld terug.