Autoruiten ijsvrij of ontvang een fikse boete

20-01-2019 JOURE – De politie waarschuwt automobilisten ’s ochtends goed te krabben. Mensen die hun ruiten en spiegels niet volledig ijsvrij hebben gemaakt, kunnen een boete krijgen van maximaal 380 euro.

Als een automobilist volgens de politie onvoldoende zicht heeft door de voor- of achterruit kan diegene een boete krijgen van 230 euro. Als ook de spiegels niet ijsvrij zijn, komt er nog eens 150 euro bovenop. Politiemensen zeggen dat ze geregeld automobilisten tegenkomen die hier niet van op de hoogte zijn. Uit cijfers van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) blijkt dat in 2016 ruim 800 boetes zijn uitgedeeld voor onvoldoende zicht door de voor- of achterruiten.

Vanavond en vannacht gaat het in heel Nederland vriezen. De verwachting is dat de temperatuur ook de rest van de week ’s nachts daalt tot onder de nul.

Eerste bestuurders aangehouden
Vanochtend hield de politie Joure een voertuig aan onder het ijs. ‘Even snel naar de kerk’. Het had de politie haar zegen niet. Ook voor kleine stukjes eerst ijsvrij maken. Doe je het niet voor het geld dan in ieder geval voor andere weggebruikers.