Atelier en Tuindagen vandaag en morgen te bezoeken


15-09-2018 JOURE – Op 15 en 16 september 2018 worden de tweejaarlijkse Atelier- en Tuindagen Joure en omgeving gehouden.In Simmer 2000 vond dit evenement voor het eerst plaats. Een geslaagd initiatief, want in 2018 betreft het de 11e editie. In het kader van dit speciale culturele jaar heeft Stichting Keunst en Keur de Atelier- en Tuindagen 2018 op een speciale leest geschoeid. Voor deze speciale gelegenheid zijn in Park Heremastate te Joure drie indrukwekkende sculpturen van Gjalt Blaauw geplaatst.

Zijn werk kenmerkt zich door heldere vormen en een poëtische speelsheid. Materiaal is staal, geverfd in vrolijke kleuren of roodbruin geroest, en steen.

Veelheid aan stijlen
Bij de selectie is het uitgangspunt kunstenaars uit Joure en omgeving. Zowel (semi-) professionele kunstenaars als amateurs. Op diverse locaties is het werk van een of meerdere kunstenaars te bewonderen. De route kenmerkt zich door een veelheid aan stijlen, technieken en materialen. Start- en informatiepunt is Miks Welzijn, Brugstraat 1 te Joure.

Verbinding kunst en natuur
Uitgangspunt is de ‘ferbining’ van kunstcreaties onderling en de verbinding van kunst en natuur in bijzondere tuinen met als doel het samen te voegen tot een kleurig en boeiend geheel. De organisatie is in handen van Stichting Keunst en Keur. Zie voor een overzicht van kunstenaar de website www.keunstenkeur.nl.