ANWB verwacht deze vrijdag flinke vakantiefiles

Omdat er heel veel Nederlands hebben gekozen voor een vakantie in eigern land verwacht de ANWB vandaag de nodige drukte op de wegen. Ook in de omliggende landen wordt er verkeersdrukte verwacht. In de loop van de ochtend zullen de eerste files ontstaan die aan zullen houden tot aan de het eind van de middag, Met name het oosten en het zuiden zullen hier last van ondervinden.

Weggebruikers moeten vooral rekening houden met vertraging op de A1 in beide richtingen tussen Hengelo en Amersfoort, op de Afsluitdijk (A7) en op de A12 tussen de Duitse grens en Utrecht. Ook de wegen in Zeeland zullen extra druk zijn.

Verkeersdrukte in Duitsland en Frankrijk
In Duitsland begint zaterdag de vakantie. Richting het zuiden moet je rekening houden met vertragingen rond Keulen en tussen Frankfurt en Neurenberg. Vakantiegangers vanuit Nederland worden geadviseerd om niet via de A61 van Venlo naar Karlsruhe te rijden. Deze weg is in de buurt van Mönchengladbach tot half augustus dicht vanwege werkzaamheden.

Ook in Frankrijk wordt het vanaf vanmiddag drukker op de wegen naar het zuiden en het westen. Vooral zaterdag tussen 11.00 en 15.00 uur wordt het druk op de A13 tussen Parijs en Rouen, de A7 tussen Lyon en Orange en de A8 bij Aix-en-Provence.

Volgens de ANWB moeten de drukste weekenden nog komen op de Europese wegen. Vooral op zaterdag 1 en 8 augustus wordt veel vakantieverkeer verwacht.