Anne Merkuur nieuwe fractievoorzitter GroenLinks

02-02-2019 JOURE – Matthijs Sikkes – van den Berg draagt 1 februari het fractievoorzitterschap van GroenLinks De Fryske Marren over aan de nummer twee, Anne Merkuur. Sikkes – van den Berg is lijsttrekker voor GrienLinks bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten op 20 maart. ‘Door het fractievoorzitterschap nu al over te dragen kan Anne zich inwerken in haar nieuwe rol als fractievoorzitter, zodat de fractie na 20 maart het werk geruisloos kan voortzetten.

Na de verkiezingen komt er een moment waarop ik afscheid ga nemen van de gemeenteraad, zodat ik me volledig kan richten op het werk in de Provinciale Staten’, aldus Matthijs Sikkes – van den Berg.

Merkuur maakt sinds 2014 deel uit van de huidige fractie. De eerste periode was ze steunfractielid en lid van de raadscommissie Ruimte en sinds vorig jaar is ze raadslid. ‘Ik ben blij met deze kans. Als fractie vinden we het ontzettend jammer dat Matthijs na de verkiezingen weggaat, maar we zetten het werk van de afgelopen jaren voort en gaan er een succes van maken’. Merkuur combineert het fractievoorzitterschap met haar baan als promovendus in de Friese taalkunde aan de Fryske Akademy en de Universiteit van Amsterdam.