Anne Frank staat centraal tijdens herdenkingsconcert Joure


18-04-2017 JOURE – Op maandag 1 mei zal er in de St. Mattheuskerk te Joure een bijzonder herdenkingsconcert plaatsvinden onder de naam 
‘uit het Dagboek van Anne Frank’.

Uitgevoerd zal worden het wereldberoemde Requiem van W.A. Mozart (voor koor, solisten en orkest). Nu is een uitvoering van dit Requiem niet perse uniek, maar de enscenering waarin dit gaat plaatsvinden is dat juist wel: de verschillende delen van dit beroemde en monumentale werk zullen worden afgewisseld met de voordracht van een aantal declamaties en citaten uit het Dagboek van Anne. Het betreffen indrukwekkende citaten welke Anne het papier toevertrouwde. 
Anne wilde heel graag schrijfster worden…

“ik wil niet zoals de meeste mensen voor niets geleefd hebben. Ik wil nut of plezier zijn voor de mensen die om mij heen leven en die mij toch niet kennen, ik wil nog voortleven, ook na mijn dood!…”

De schriftelijke overleveringen zijn geselecteerd in nauwe samenwerking met de bekende Jouster Sieger Bijsterveld. De originele citaten zullen tevens op een groot beeldscherm zichtbaar worden gemaakt voor het publiek. Tevens worden de ‘woorden van Anne’ en de muziek van Mozart ondersteunt met toepasselijk beeldmateriaal.
Op die manier worden de verschrikkingen van de Jodenvervolging en de directe, persoonlijke beleving ervan samengesmolten met de emotionele en integere muziek. Tijdens het concert zal de kerk met passende, verstilde kleuren worden uitgelicht om een sfeer te creëren waarin het verdriet, de hoop en de wanhoop voelbaar zullen worden…

Voor dit concert betaald u als toehoorder slechts 10,- entree. 
Alle scholieren mogen het ‘concert’ gratis bijwonen. Opdat we niet vergeten…

Het bijzondere project, georganiseerd door de stichting Nationale Herdenking Joure – Nieuwe Stijl, zal uitgevoerd worden door het NAtionaal Symfonisch KAmerorkest en het Noord Nederlands Kamerkoor/ projectkoor Kunstklank Noordwijk en een 4-tal solisten (Amarillys Dieltiens, Ellen van Beek, Jeroen Helder en Ben Brunt). Medewerking wordt verleent door Hester Jans en Sieger Bijsterveld. Algehele leiding: Jan Vermaning.

‘Uit het Dagboek van Anne Frank’ vindt plaats op maandag 1 mei om 20.00 uur in de St. Mattheuskerk te Joure.
Voorverkoop bij VVV-Joure. De entree bedraagt €10,-  (scholieren gratis)