Alweer 20 schoolgroepen in Museum Joure!


05-05-2017 JOURE – Met de leerlingen van groep 3 van de Obs Westermarskoalle stond de teller van Museum Joure voor 2017 alweer op 20 schoolgroepen! Een bezoek aan het museum is populair onder (basis)scholen en dat is niet voor niks. De projecten De Tijdmachine en De Theefabriek zijn al door veel scholen geboekt, omdat ze mooi aansluiten bij  thema’s waar scholen aan werken: de gouden eeuw en de VOC, industrialisatie, voedsel, verzamelingen, de tijd van Pake & Beppe, allerlei thema’s kortom op het gebied van  erfgoed, geschiedenis en natuurlijk techniek!

Museum Joure biedt twee programma’s aan. Via ‘De Tijdmachine’ beleven de leerlingen alle werkplaatsen en ambachten van Museum Joure. Dit project zit vol fijne opdrachten die per bouw op maat gemaakt zijn. Bij project ‘De Theefabriek staat de geschiedenis en productie van koffie en thee centraal. Het bijbehorende materiaal van beide projecten is fris en uitnodigend vormgegeven. In juni komt het museum met een derde scholenproject, passend bij de tentoonstelling over Gestetner stencilmachines. Voor leerlingen dé mogelijkheid om samen met de groep een boekje te maken: een titel bedenken, typen, drukken, tekenen…en natuurlijk te stencillen! 

Wanneer een school kiest voor Museum Joure, dan kies je voor veelzijdigheid, een ervaringsgericht aanbod én professionele begeleiding. Naast een programma voor basisscholen kan het museum -in overleg- ook veel betekenen voor het speciaal onderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs. De schoolprojecten van Museum Joure zijn rechtstreeks bij het museum te boeken (kijk maar op http://www.museumjoure.nl) en kosten dan € 3,- per leerling. Scholen die lid zijn van Groen Doen kunnen een gratis bezoek boeken (www.groendoen.net). 

Voor meer informatie bel of mail je met museumeducator Vera Damhuis; educatie@museumjoure.nl of via telefoonnummer 06-47920172