Altijd al eens over de rode loper willen lopen?

22-09-2020 JOURE – Het aantal keren dat de Jouster Merke in de afgelopen 550 jaar niet doorging is op één, hooguit twee handen te tellen. Dat dit jaar alles anders is behoeft geen nadere uitleg. Het blijft dit jaar stil op ‘Jouster-Merke-Tongersdei’. Geen Merkeklokje, geen paardenmarkt, geen agrarische schouw, geen kraampjes… De paarden kunnen wel van start op de traditionele Jouster Merkekoersen.

Gelukkig hebben we ook allemaal veel herinneringen aan Jouster Merke, en kunnen we apart, maar toch samen denken aan de mooie Merkemomenten. De beruchte standwerkers op de markt, die de gehele dag hun koopwaar luidkeels aanprijzen. De vele ontmoetingen van Jousters-om-útens, die jaarlijks terugkomen voor een slag over de markt, en uiteraard een lekker glaasje op de groots uitgestalde terrassen. De echte Merke muziek, die ten gehore werd gebracht door vele muzikanten met hun roots in Joure. Jouster Merke 2020, een mooi moment om samen terug te denken aan de voorgaande jaren.

Een enthousiaste groep ondernemers uit de Midstraat heeft ook samen terug en vooruit zitten denken over de Jouster Merke. De rode loper show op Jouster Merke zondag begon langzamerhand een traditie te worden, al moest die vorig jaar wegens weersomstandigheden ook noodgedwongen afgelast worden. Omdat men niet wil dat Jouster Merke geheel ‘leeg’ zal gaan verlopen is er hard gedacht aan een invulling van de zondag, met inachtneming van de richtlijnen die er gelden.

Zo is er een gemoedelijk programma gekomen voor een gezellige koopzondag op 27 september van 13.00 tot 17.00 uur, waaraan veel winkels deelnemen. In plaats van het midden van Midstraat liggen de rode lopers nu bij de entree van de winkels en wordt u dus over de rode loper onthaalt. Er zal geen show worden gegeven op straat, maar er zullen ‘levende’ etalages zijn.

Ook is er gedacht aan de sfeer van weleer en zal er Jouster Merke muziek ten gehore worden gebracht, die velen van u bekend in de oren zal klinken. Er is kermis op de Sinnebuorren en zelfs bij het ter perse gaan van deze krant wordt er nog gewerkt aan invulling van het programma. De ondernemers in De MID doen met klem een beroep op u om samen te zorgen voor een goed verloop van de onderdelen van Jouster Merke die wel doorgaan. Geef elkaar 1,5 meter ruimte en wacht even buiten als het te druk is binnen.